Volledig scherm
20180804 - Raamsdonkveer - Mariella Heijneman ontving uit handen van Prins Jannes D'n Irste van het Faantelaand (Raamsdonkveer) de 'Zilveren Faant' voor haar bijdrage aan het carnaval. FOTO: RAMON MANGOLD/ PIX4PROFS © Foto: Ramon Mangold

Faantelaand verliest vrouw met een carnavalshart: Mariëlla Heijneman overleden

RAAMSDONKSVEER - Afgelopen weekend kreeg ze nog een hoge carnavalsonderscheiding, maar deze woensdag is  Mariëlla Heijneman uit Raamsdonksveer op 52-jarige leeftijd overleden. 

De Raad van Elf van het Faantelaand bracht zaterdag in vol ornaat een bijzonder bezoek aan Heijneman. Uit handen van Prins Jannes ontving de Veerse de Zilveren Faant. Uniek was vooral dat de onderscheiding buiten het carnavalsseizoen werd uitgereikt. Omdat de verwachting was dat de ernstig zieke Heijneman het leutfeest niet zou halen, draafde de Raad van Elf hartje zomer op.  "Ik vind het geweldig dat ik jullie allemaal nog een keer bij elkaar zie", zei ze vanaf haar ziekbed.  

Warme versnapering 

Carnaval liep als een rode draad door het leven van Heijneman, actief bij onder meer CV De Leuthappers. Ze was vijf jaar toen ze al meeliep met de optocht. Daarna zat ze in de jeugdraad en de Raad van Elf. De afgelopen jaren verzorgde ze altijd de warme versnapering voor de jeugdraad tijdens de optocht.