Volledig scherm

Extra leuningen voor theater De Bussel

Oosterhout - Het Oosterhoutse theater De Bussel krijgt extra leuningen op de trappen in de foyer en de tribunes van de grote en kleine zaal. Dat heeft het college besloten.

Het is een van de aanpassingen die het gemeentebestuur doet om het gebouw, dat vorig jaar opende, toegankelijker te maken. De veranderingen worden uitgevoerd naar aanleiding van een onderzoek van het Gehandicaptenplatform Oosterhout (GPO).

Uit dat onderzoek worden volgens een gemeentewoordvoerder verschillende punten overgenomen. Een aantal is al uitgevoerd. "Zo zijn de toegangsdeuren naar het toilet al aangepast, zodat ze niet meer zo zwaar zijn om te openen." Andere veranderingen staan voor komende tijd op de planning. "We kijken ook nog naar de markering op de traptreden bij de bibliotheek en het bedieningspaneel van de lift. De leuningen in De Bussel zijn de ingrijpendste aanpassing."

Het GPO heeft voor het onderzoek ook de nieuwe parkeergarage Basiliek onder de loep genomen.

Ook hier vloeien aanpassingen van het college uit voort. Onder meer de deur van het mindervalidentoilet krijgt een aantrekbeugel. Eén kaartautomaat wordt verlaagd en ook in de garage komt markering op de trappen.

Het GPO kan volgens Ton Schellekens niet reageren. "Wij zijn zelf inhoudelijk nog niet op de hoogte gebracht door de gemeente", vertelt hij. "Al zijn we natuurlijk altijd blij als onze punten worden opgepakt."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.