Oosterhout - Tijdens de jaarlijkse Kaaienloop in het centrum van Oosterhout was er vorig jaar een schoolstrijd, waarbij kinderen namens hun school mee konden lopen. Hier de kinderen in actie in het Slotpark.
Volledig scherm
Oosterhout - Tijdens de jaarlijkse Kaaienloop in het centrum van Oosterhout was er vorig jaar een schoolstrijd, waarbij kinderen namens hun school mee konden lopen. Hier de kinderen in actie in het Slotpark. © Pix4Profs / Johan Wouters

Evenementen Oosterhout mogen subsidie jaartje vasthouden

OOSTERHOUT - Organisatoren van evenementen in Oosterhout in 2020 mogen de hun toegekende subsidie meenemen naar volgend jaar. Dat heeft wethouder Robin van der Helm toegezegd na vragen van de gemeenteraad.

Quote

Aanvragers van subsidie voor het tweede deel van het jaar zullen we met klem adviseren om terughou­dend te zijn.”

Robin van der Helm, Wethouder Economische Zaken

Van der Helm (Economische Zaken): ,,De aanvragers van reeds verleende subsidies voor evenementen die nog plaats moeten vinden worden gebeld. Als men het evenement niet meer kan of wil organiseren in 2021, of aan het einde van dit jaar als dat weer zou mogen, dan vragen wij de subsidie terug. Als reeds kosten zijn gemaakt die niet kunnen worden gerestitueerd, dan mag men die kosten in mindering brengen op de terug te betalen subsidie.”

Subsidie vasthouden

Organisaties die het evenement naar volgend jaar verhuizen, mogen de subsidie voorlopig vasthouden.

Waarschuwing

Van der Helm heeft wel een waarschuwing: ,,Aanvragers van subsidie voor het tweede deel van het jaar, aanvragen die we nog moeten behandelen, zullen we met klem adviseren om terughoudend te zijn iets te organiseren dicht tegen de nu gestelde grens van september. Daarnaast is het voor deze aanvragers een eigen risico om financiële verplichtingen aan te gaan, zonder de zekerheid of hun evenement straks ook daadwerkelijk doorgang kan of mag vinden.”