Volledig scherm
Koen, hier negentien, op het voetbalveld.

Ernstig zieke Dongenaar Koen Loonen (21) overleden: 'Voetbal was alles voor hem'

DONGEN/DE MOER - De 21-jarige Koen Loonen, die leed aan neuroblastoom, is gisteren overleden. Dat heeft zijn voetbalclub vv Blauw-wit'81 bekendgemaakt. De verslagenheid is groot. De kans is groot dat de uitvaartdienst komende week op het hoofdveld van de voetbalclub wordt gehouden.

'Onze vechter heeft eindelijk rust', is te lezen op de Facebookpagina van de club. 

Koen leed aan neuroblastoom, een specifieke en zeldzame vorm van kanker, die vaak bij jonge kinderen voorkomt. Koen vocht om te overleven, maar vorig jaar september kreeg hij te horen dat de strijd tegen de ziekte niet te winnen was. 

Toen begon de Dongenaar met het vervullen van zijn wensen. Eén daarvan was een speciale afscheidswedstrijd in juni: hij tegen 'zijn club'. FC Koentje tegen Blauw Wit '81

Zijn wens

,,Het is droefenis alom", vertelt Peter Jansen, de voorzitter van vv Blauw-wit'81. ,,Om 13.00 gaat de kantine open, dan kunnen mensen het condoleanceregister tekenen." 

,,Voetbal was alles voor Koen", vertelt Jansen. ,,Hij heeft ook de wens uitgesproken om op de club de uitvaartdienst te doen. De dienst wordt, voor 99 procent zeker, gehouden op het hoofdveld. We verwachten wel vijfhonderd tot duizend man."

Quote

Koen is niet in enkele woorden te pakken. Die jongen is vanaf dag één tot hij is overleden niet een keer negatief geweest, hij heeft niet één keer gemopperd. Alleen maar positivi­teit.

Peter Jansen

De voorzitter van de Moerse voetbalvereniging heeft niets dan bewondering voor de overleden Dongenaar: ,,Koen is niet in enkele woorden te pakken. Hij hoorde toen hij achttien was dat hij neuroblastoom had. Die jongen is vanaf dag één tot hij is overleden niet een keer negatief geweest, hij heeft niet één keer gemopperd. Alleen maar positiviteit. Alleen maar lachen. Aan iedereen vragen hoe het met hem of haar ging, in plaats van dat hij met zichzelf bezig was."

,,Echt een heel bijzonder persoon", besluit Jansen. 

Volledig scherm
Koen Loonen en zijn vriendin Steffie. © MerelShootIT-Photographer

Koen Loonen is 21 jaar geworden. 

  1. ‘Kaai' als geheugensteuntje voor Commissaris in Den Bosch
    VIDEO

    ‘Kaai' als geheugen­steun­tje voor Commissa­ris in Den Bosch

    DEN BOSCH / OOSTERHOUT - ,,Stuur mij rond d'n ellefde van d'n ellefde nog maar eens een herinnering", zei Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, zonder over de consequenties van die opmerking na te denken. Zijn bezoek aan het Oosterhoutse carnaval staat al twee jaar op de planning, maar door uiteenlopende redenen kwam het er maar niet van. Van de Donk gaf daarmee vorig jaar een onbewust voorzetje en die herinnering wilde Prins Mienus XIV, ofwel Paul Oudenhooven, hem wel geven. Dinsdagmiddag togen zo'n zestig Kaaiendonkers naar het Provinciehuis in Den Bosch, om de Commissaris persoonlijk uit te nodigen.