Volledig scherm
De Oosterhoutse saxofonist staat veertig jaar op het podium en vierde deze mijlpaal met een reeks concerten. Het laatste jubileumconcert was 16 november samen met enkele topmuzikanten in theater de Bussel. © René Schotanus/Pix4Profs

Erespeld in goud voor Oosterhoutse muzikant Antoine Trommelen

OOSTERHOUT - Muzikant Antoine Trommelen heeft zaterdagavond de gemeentelijke erespeld in goud ontvangen. Burgemeester Mark Buijs reikte de onderscheiding uit in theater de Bussel, tijdens het laatste jubileumconcert van de Oosterhoutse saxofonist. 

Trommelen zit veertig jaar in het vak. Volgens de gemeente is hij een ‘waar ambassadeur voor zijn geboortestad en woonplaats'. 

De muzikant geeft concerten over de hele wereld en heeft gespeeld met jazzgrootheden. Daarnaast bleef hij altijd actief in Oosterhout. Zo was of is hij onder meer betrokken bij d’Askruizen, het Klein Revuetje en het kaokelen.

5000 optredens

Trommelen zette zijn eerste stappen op het podium in 1979. Als 18-jarige mocht hij met ‘zijn straatbandje’ optreden op het Breda Jazz Festival. In 1999 werd hij voorzitter van dat jazzevenement. En dit jaar, na zo’n 5000 optredens, vierde hij groots zijn jubileum met een reeks concerten.