Volledig scherm
De vertrekkende wethouders Jan van Groos en Hans Brekelmans kregen woensdagavond de ere-penning van de gemeente Waalwijk. De penning is gemaakt door kunstenares Elleke van Gorsel. © Gemeente Waalwijk

Ere-penning voor vertrekkende wethouders Jan van Groos en Hans Brekelmans

WAALWIJK - Jan van Groos en Hans Brekelmans hebben woensdagavond uit handen van burgemeester Nol Kleijngeld de ere-penning van de gemeente Waalwijk gekregen. Van Groos en Brekelmans kregen de waardering bij hun afscheid als wethouders. Van Groos was 12 jaar wethouder in Waalwijk, Brekelmans drie. 

Woensdagavond werden ook de nieuwe wethouders van Waalwijk geïnstalleerd; John van den Hoven (LokaalBelang), Ronald Bakker (VVD), Eric Daandels (CDA), Dilek Odabasi (GroenLinksaf). Door de benoeming van de wethouders werden voor die partijen ook nieuwe raadsleden benoemd; Hans de Vaan (LokaalBelang), Maarten van der Weijden (VVD) en Annelies Pouw (GroenLinksaf). Eric Daandels, wethouder namens het CDA, zit niet in de raad en hoeft dus niet vervangen te worden. 

Niet verhuizen

Daandels die in Heeswijk-Dinther woont, gaf aan niet van plan te zijn om naar Waalwijk te verhuizen. De SGP en PvdA vinden principieel dat een wethouder in de gemeente moet wonen en stemden daarom tegen zijn benoeming. 

Jan van Groos en Hans Brekelmans krijgen later nog een officieel afscheid. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement