Enorme bos bloemen voor gulle geefster die boodschappen betaalde in de Nettorama

VideoOOSTERHOUT - Voor Annie Roovers (71) heel bijzonder, voor Stephanie Haveman heel normaal. De spontane hulp, die mevrouw Roovers bij de kassa van de Nettorama ondervond, kreeg dinsdagavond een al even spontaan vervolg.

De begroeting was allerhartelijkst aan de deur bij Stephanie, die drie dagen eerder in de supermarkt zonder dralen de 55,70 euro aan boodschappen van mevrouw Roovers betaalde. Dat gebeurde omdat de 71-jarige Oosterhoutse haar pinpasje kwijt was. Stephanie zag de paniek bij de vrouw voor haar in de rij bij de kassa en liet onmiddellijk het bedrag op haar bon bijschrijven.

Eenmaal thuis vond Annie Roovers haar pasje alsnog. Intussen had ze zoon Jeffrey (36) al gebeld en die ging via social media op zoek naar de gulle geefster. Eind goed, al goed. Dinsdagavond zagen ze elkaar. Behalve een enorme bos bloemen had mevrouw Roovers ook de 55 euro keurig in een enveloppe bij zich. ,,Daar gaan we samen mee naar de voedselbank”, reageerde Stephanie. ,,Ik heb het nu goed, heb het niet meer nodig. Maar een paar jaar terug was ook ik afhankelijk van de voedselbank, dus ben ik blij nu iets terug te kunnen doen.”

Volledig scherm
Annie Roovers bedankte Stephanie Haveman met een grote bos bloemen. © Pix4Profs / Johan Wouters
  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?