Volledig scherm
© Bert Jansen

EMTÉ Dongen wordt Jumbo

DONGEN - De EMTÉ-supermarkt aan het Looiersplein in Dongen wordt een filiaal van de Jumbo. Van zaterdag 30 maart tot en met 16 april wordt de winkel omgebouwd.  

Dat laat Jumbo weten in een persbericht. Het huidige personeel verhuist meer naar de Jumbo. Volgens Jumbo wordt het assortiment per 17 april uitgebreid. Volgens filiaalmanager Jeroen Allard beslaat de supermarkt duizend vierkante meter. Tijdens de verbouwing van het filiaal aan het Looiersplein kunnen de klanten van  Jumbo uitwijken naar de winkel aan de Mgr. Schaepmanlaan in Dongen.       

Jumbo nam de EMTÉ-keten vorig jaar voor een deel over . Het Brabantse familiebedrijf telt nu ruim 600 supermarkten, zes Foodmarkten en een online bestel- en bezorgservice. Daarnaast lanceerde Jumbo onlangs Jumbo City. In dit nieuwe winkelconcept combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place.

In 2009 nam Jumbo de supermarktketen Super de Boer over en in 2012 volgde het nog grotere C1000. Begin 2016 heeft Jumbo ook  La Place overgenomen. In 2018 volgde de overname van EMTÉ.