Emoties bij handtekeningenactie Oosteind voor behoud beheerder

OOSTERHOUT - Veel emoties donderdagmiddag op het kantoor van Surplus in Oosterhout tijdens de overhandiging van 485 handtekeningen van de actiegroep Johan Moet Blijven. De bewoners van Oosteind willen hun geliefde beheerder, Johan Oomen, van dorpshuis het Oostquartier niet kwijt en dat laten ze directeur Anja Hartmans van Surplus zeer duidelijk weten. 

De actievoerders ontroerden Hartmans door bij binnenkomst een grote bos bloemen te overhandigen. ,,Ik had liever gehad dat ze met spandoeken gekomen waren, want dit komt wel binnen", zei Hartmans na afloop. Het charmeoffensief van de actievoerders was echter van korte duur, want de directeur kwam zwaar onder vuur te liggen. ,,Waarom wordt het contract van Johan niet verlengd?", ,,Wat is de echte reden?", ,,Is het iets persoonlijks?", ,,Dit is niet eerlijk", ,,Niemand in het dorp begrijpt het, kunt u het uitleggen?" Hartmans kreeg een spervuur van vragen over zich heen, maar uitleggen kon de directeur het niet. Meerdere malen kon Hartmans niets anders zeggen dan ,,Dat is tussen de werkgever en de werknemer. Ik ga zijn privacy niet schenden." De bewoners vinden dat Hartmans 'halsstarrig' is. ,,Je kunt het ook standvastig noemen", zo verdedigde de directeur zich. Hartmans toont begrip voor de actievoerders ,,Het is hartverwarmend voor Johan dat hij zoveel steun krijgt. Een sterke erkenning voor hem als mens. Hij zit nu op een telefoontje van mij te wachten, maar dat telefoontje komt niet. Ik kan het niet uitleggen en ik wil hetniet uitleggen", herhaalde Hartmans nog maar eens.

Woordvoerder van de actiegroep Fred Gabriëls vroeg aan Hartmans om er nog eens over na te denken. Gabriëls: ,,Het is nog niet te laat. Het is nog geen kerst." De directeur beloofde om er nog een keer over na te denken. Gabriëls toonde zich na afloop 'teleurgesteld'. ,,Ik laat het er niet bij zitten. Ik zoek het hogerop en ga naar de raad van bestuur. Ik wil precies weten wat er aan de hand is."

In januari 2017 werden in een huis dat Johan Oomen verhuurde een hennepdrogerij en patronen aangetroffen. Oomen wist er niets van en is niet bij de zaak betrokken. Het feit dat hij bij een gesprek met Hartmans niets vertelde over de vondst van de drogerij, zo verklaarde Oomen eerder zelf, leidde tot een vertrouwensbreuk.

  1. Dit weten we tot nu toe over knooppunt Hooipolder en het sluipverkeer

    Dit weten we tot nu toe over knooppunt Hooipolder en het sluipverkeer

    1. Hooipolder op de schop Knooppunt Hooipolder gaat op de schop. Tussen 2027 en 2029 wordt een nieuw knooppunt opgeleverd. Daarbij komt er een verbindingsboog vanuit de A59 (Zonzeel) naar de A27 (richting Gorinchem). Een flink aantal verkeerslichten verdwijnt. Ook vervallen op- en afrit 34 bij Raamsdonksveer. Dat laatste zorgt voor extra sluipverkeer: automobilisten verlaten voortaan bij afrit 33 (Waspik) de A59 om richting Raamsdonk en Raamsdonksveer te gaan. Het aantal extra voertuigbewegingen in Waspik en Raamsdonk neemt op een dag met enkele duizenden toe, volgens berekeningen.