Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige broederhuis Glorieux in Dongen waar een kleine honderd arbeidsmigranten worden gehuisvest. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Elf woonlocaties in Dongen voor arbeidsmigranten

DONGEN - De gemeente Dongen heeft elf locaties aangewezen voor de opvang van voornamelijk Oost-Europese arbeidsmigranten, waaronder ook het voormalige broederhuis Glorieux. Dongen moet tot 2025 naar schatting 330 extra migranten huisvesten.   

Dat maakte wethouder Bea van Beers (ruimte, wonen) vandaag bekend. Volgens Van Beers is de vraag naar arbeidskrachten in de regio Hart van Brabant groot en structureel. ,,Vooral in de logistieke en agrarische sector zijn er mensen nodig’’, aldus Van Beers. Het aantal migranten in deze regio groeit tot 2025 met circa 7.000 personen.   

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.