Energiecoöperatie Opgewekt Drimmelen heeft zonnepanelen gelegd op het dak van de schuur van melkveebedrijf Koorevaar in Lage Zwaluwe.
Volledig scherm
Energiecoöperatie Opgewekt Drimmelen heeft zonnepanelen gelegd op het dak van de schuur van melkveebedrijf Koorevaar in Lage Zwaluwe. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Eindelijk zit de stekker in het Zwaluwse zonnedak: ‘Geen kwestie van even een knop omzetten’

LAGE ZWALUWE - De eerste zonne-energie van Opgewekt Drimmelen stroomt sinds woensdag door het energienetwerk. De zonnepanelen in Lage Zwaluwe zijn inmiddels aangesloten op het net, maar Hooge Zwaluwe moet nog zeker een maand geduld hebben.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.