Erik Oomes (midden) van het Oosterhoutse restaurant De Beren staat klaar voor het ontkurken van de fles champagne om de heropening van zijn terras luister bij te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Oomes (midden) van het Oosterhoutse restaurant De Beren staat klaar voor het ontkurken van de fles champagne om de heropening van zijn terras luister bij te zetten. © Geert Nijland

Eindelijk weer reden voor een lach en een drankje

OOSTERHOUT - Alsof de zomervakantie zojuist begonnen is. Zo kun je de sfeer op de terrassen het beste omschrijven. Een weldadig zonnetje en een drankje. Op de Oosterhoutse Markt stonden ze om 12.00 uur in de startblokken.

 1. De stad is weer vol leven, en dat willen we weten: ‘Papa is toch pas om zes uur thuis!’
  Play
  PREMIUM
  video

  De stad is weer vol leven, en dat willen we weten: ‘Papa is toch pas om zes uur thuis!’

  GOES - Wat is dat toch, dat geluid? O ja. Zo klonk het als er leven is in de stad. Geroezemoes van stemmen. Mensen om je heen. Gewoon een winkel inlopen, omdat je iets leuks in de etalage ziet. Of zin hebt om iets te kopen, zomaar. Wat hebben we dat gemist! Zeeland had vandaag geen aanleiding nodig om de winkels op te zoeken. Massaal vierden we dat winkels weer klanten mogen ontvangen zonder winkelafspraak. Onder meer bij de Action ontstonden lange rijen funshoppers. Goed, er waren nog wel wat regeltjes, maar toch: iedereen voelde het als een stap op weg naar het ‘oude normaal’. Ook in de winkels hing een juichstemming.