Volledig scherm
© Politie

Einde aan illegale prostitutie in woning Gilze: 'Op bepaalde dagen meerdere dames aanwezig'

GILZE - Een actie van de politie, gemeente en woningstichting heeft woensdag een eind gemaakt aan de illegale prostitutie die plaatsvond vanuit een woning aan de Geren.

Er werd een klant verhoord, daarna werd in het pand een vrouw aangetroffen die zich prostitueerde. De controle vond plaats na een tip.

De melder had gezien dat op bepaalde dagen, vooral op woensdag en donderdag er meerdere dames in de woning zijn. De klanten parkeren in de omgeving en gaan dan via de achtertuin naar binnen om het pand na 30 tot 60 minuten weer te verlaten.

De wijkagent zocht contact met de Vreemdelingenpolitie Immigratie en Mensenhandel (AVIM), met handhaving van de gemeente en woonstichting Leystromen. Bij het genoemde adres werd woensdagochtend gepost. De opsporingsambtenaren zagen een vermoedelijke klant de woning betreden en weer verlaten.

Nadat deze man bevestigd had dat hij een prostituee bezocht had, werd ingegrepen. In het pand werd één vrouw aangetroffen die toegaf dat zij zojuist een klant had ontvangen.

Leystromen zal de huur opzeggen en de gemeente gaat bestuurlijk handhaven omdat prostitutie volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan.