Volledig scherm
Bijtincident in Geertruidenberg. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Eigenaar pitbull meldt zich bij politie na bijtincident met hardloper

GEERTRUIDENBERG - De eigenaar van de pitbull die dinsdagavond een 50-jarige hardloper aanviel en verwondde heeft zich gemeld bij de politie. 

Dinsdagavond meldde zich een 53-jarige man uit Geertruidenberg bij de politie en vertelde dat hij de eigenaar en begeleider van de pitbull was. 

Verwondingen

De 50-jarige inwoner uit Oosterhout was rond 21.10 uur aan het hardlopen op een zijweg van de Centraleweg in Geertruidenberg. Daar werd hij plotseling door een hond aangevallen. De man liep vooral verwondingen aan zijn armen op. 

Hierop is het slachtoffer naar een nabijgelegen tankstation gelopen en heeft de hulpdiensten gebeld. De man is door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld en voor verdere medische verzorging naar het ziekenhuis in Breda gebracht. 

Hij heeft nog geen officiële aangifte gedaan. Agenten hebben dinsdagavond na het voorval tevergeefs in de omgeving naar de hond en diens begeleider gezocht.

Eigenaar

Later op de avond meldde zich een 53-jarige man uit Geertruidenberg bij de politie en vertelde dat hij de eigenaar en begeleider van de pitbull was. 

De man zei dat hij het slachtoffer had willen helpen, maar dat deze boos was weggelopen.  "Toen ik mijn honden in de auto had gezet, om groter leed te voorkomen, ben ik naar de plaats van het incident teruggegaan, maar heb het slachtoffer niet meer aangetroffen", meldde de man aan de politie. 

Daarna heeft hij zich bij de politie gemeld, die alvast een verklaring heeft opgenomen. De politie doet verder onderzoek naar het incident.