Volledig scherm
Brasserie en eetcafé De Heeren van Rijen aan de Stationsstraat krijgt een nieuwe exploitant. © Hormax

Eetcafé De Heeren van Rijen krijgt nieuwe exploitant

RIJEN - Eetcafé De Heeren van Rijen krijgt een nieuwe uitbater. Menno Stads (44) gaat er na twee jaar mee stoppen. De Brasserie/eetcafé  aan het spoor gaat door tot een nieuwe exploitant het overneemt. Stads stopt uit privé-overwegingen.

De Heeren van Rijen aan de Stationsstraat is een bekende brasserie en borrelcafé in Rijen. Menno Stads en een collega namen de exploitatie een kleine twee jaar geleden over van de broer van Menno. ,,Hij en zijn compagnon hadden al twee zaken en daar kwam een derde bij. Twee hadden ze in eigendom. De Heeren van Rijen huurden ze en dus namen ze daar afscheid van. En zo kwam hij bij zijn kleine broertje uit'', vertelt de Rijenaar. 

'Meer dan een biertje tappen' 

Zelf heeft hij in het verleden tien jaar een zaak gedraaid.  Toevallig werd zijn contract twee jaar geleden beëindigd en wilde hij het nog een keer proberen om een goed lopende zaak door te zetten. Dat vielen hem en een compagnon tegen. ,,Er komt veel meer bij kijken dan alleen een biertje tappen. Een jaar geleden stopte zijn compagnon en stond hij er alleen voor. Dat kost te veel tijd, dat is niet te doen'', verzucht hij. 

Vandaar het besluit om de inboedel en exploitatie over te doen blijkt uit de site van horecamakelaar Hormax.  ,,Ik maak winst, maar niet genoeg om in het weekeinde thuis te kunnen zijn. Dat blijkt een te grote belasting voor het gezin.'' Hij zegt dat er twee serieuze kandidaten zijn. Een derde heeft ook al gebeld, maar die heeft hij nog niet in het pand gesproken.  ,,Het is een prachtige locatie  en een mooie zaak voor een ondernemerspaar'', pleit hij. Stads verwacht dat een nieuwe exploitant binnen een half jaar de zaak draait. 

Volledig scherm
Brasserie en eetcafé De Heeren van Rijen krijgt een nieuwe exploitant. © Hormax

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement