Volledig scherm
Marcel Warbroek uit Terheijden fietst van Portugal naar Nederland voor KWF © Martina Abels

'Eerbetoon aan mensen die met kanker werken'

TERHEIJDEN – Fietsen van Portugal naar Nederland. Bijna 2500 kilometer trapt Marcel Warbroek (58) uit Terheijden weg om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. ‘Eerbetoon voor de mensen die werken met deze verschrikkelijke ziekte’

Hij is vandaag op de helft. ,,Alleen Frankrijk, België en Nederland nog”, aldus Warbroek. Nog nooit eerder heeft de Terheijdenaar zo’n sportieve prestatie geleverd. Warbroek: ,,Sterker nog, ik heb deze fiets pas een jaartje geleden gekocht.”

'Soort schuldgevoel'

Vorig jaar kreeg zijn vriendin, Martina Abels (53) uit Terheijden, de diagnose borstkanker. Na een moeilijke periode van ziekte, gaat het nu goed met haar.

Warbroek: ,,Ik doe dit uit een soort schuldgevoel. Ik betaalde nooit aan collectes ofzo. Ik was er nooit mee bezig. En dan wordt je ineens van heel dichtbij met deze ziekte geconfronteerd. Fantastisch om te zien hoe goed mensen voor mijn vriendin zorgden. Als eerbetoon aan diegene die werken met deze verschrikkelijke ziekte doe ik dit.”

Blog en actiepagina

Op 20 april is hij vertrokken vanuit het plaatsje Cidade in Portugal. Martina rijdt met een camper achter hem aan. De eerste duizend kilometer reed een goede vriendin, Gaby Knap, mee in een tweede camper. 

Dagelijks houden ze een blog bij van hun belevenissen. Via een actiepagina op de website van KWF kunnen mensen rechtstreeks doneren aan de stichting. Inmiddels heeft hij al 1663 euro opgehaald.

'Hij was nooit zo sportief'

Dochter Minou Warbroek (29) uit Breda is ontzettend trots. ,,Hij was nooit zo sportief. Sinds hij dit idee kreeg, heeft hij een personal trainer in de arm genomen. Vol toewijding is hij diverse sporten gaan beoefenen om fit te worden. Eind maart had Martina haar laatste immunotherapie. Even daarna zijn ze vertrokken.”

De verwachting is dat hij eind mei aankomt in hun woonplaats Terheijden. Warbroek: ,,Mits er niks tegenzit. Tot nu toe houd ik het goed vol, maar je weet niet wat er nog op je pad komt.”

Volledig scherm
Marcel Warbroek fietst van Portugal naar Terheijden voor KWF. © Warbroek
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement