Volledig scherm
PREMIUM
De Siberische husky's van Paul Nuyts zoeken hun weg in de bossen rond Gilze. © Pix4Profs-Ron Magielse

Een roedel sledehonden is zo snel als de zwakste hond

HondenGILZE - De hond is door de eeuwen heen de oudste en meest trouwe metgezel van de mens. In de achtste aflevering van deze serie over de rol van de viervoeter in ons dagelijks leven aandacht voor de sledehond. Een sledehondenwedstrijd met karren rond de bossen van Gilze. De regionale vereniging Mushing for All Holland ziet dit als het beste alternatief bij gebrek aan sneeuw. Maar straks reizen ze af naar koudere oorden.

 Meer informatie: mushingforallholland.nl

Natuurlijk, het kán koud worden in Nederland. En bij de eerste drie vlokken sneeuw bekruipt je soms het gevoel dat het weg- en treinverkeer hopeloos vastlopen. Maar van een sledehond als alternatief vervoermiddel is nog lang geen sprake. Dan is het toch opmerkelijk dat een paar Nederlandse teams op Europees niveau meedoen in deze tak van hondensport. Bij gebrek aan metershoge sneeuw trainen de hondenrenners hier met karren, wachtend op het seizoen waarin wordt afgereisd naar koudere oorden.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?