Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Een graf in eigen tuin mag niet in Gilze en Rijen

HULTEN - De familie van een overleden man mag hem niet volgens zijn laatste wil op eigen grond in Hulten begraven. De man heeft daar namelijk nooit gewoond. Dat besluiten B en W van de gemeente Gilze en Rijen na een verzoek van de familie die niet in de publiciteit wil.

Testament

Een advocaat heeft namens de familie het principeverzoek ingediend om de man die medio vorig jaar is overleden te mogen begraven op de locatie Oude Baan 48 in Hulten. De familie heeft die grond gekocht en bouwt er enkele woningen op eigen terrein. In een van die huizen wil de echtgenote van de man gaan wonen. In zijn testament staat dat hij daar ook begraven wil worden. Maar dat kan niet zo maar. Dan ontstaat namelijk een begraafplaats en moet het bestemmingsplan worden aangepast.  

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.