Volledig scherm
De stapels kunstgrasmatten op het terrein van Tuf Recycling aan de Vierbundersweg in Dongen, zijn andere ondernemers op industrieterrein Tichelrijt een doorn in het oog. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Dwangsom dreigt voor Tuf Recycling Dongen

DONGEN - De gemeente Dongen heeft kunstgrasverwerker Tuf Recycling woensdag gesommeerd om vóór 1 juni orde op zaken te stellen op en rond het bedrijf aan de Vierbundersweg in Dongen. Gebeurt dat niet, dan legt de gemeente per overtreding een dwangsom op variërend van 500 tot 5.000 euro. 

Tuf Recycling, dat zand en rubbergranulaat verwijdert uit kunstgrasmatten, moet voor 1 juni een bodemonderzoek laten uitvoeren, de stapels matten afdekken en ervoor zorgen dat die stapels niet hoger zijn dan vier meter. Ook moet rubbergranulaat dat op de openbare weg terecht komt meteen worden opgeruimd.

Ultimatum

Tuf Recycling kreeg in juni 2016 een vergunning. In oktober constateerde de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) dat het bedrijf zich niet hield aan de vergunningsvoorwaarden. Bij een hercontrole in februari bleek het bedrijf nog steeds niet te voldoen, waarna een ultimatum werd gesteld dat op 12 april verliep. Tijdens hercontrole op die datum stelde de OMWB vast dat de recyclaar nog steeds in strijd met de voorwaarden handelde.

Tuf Recycling, eigendom van een Belgische ondernemer, verwerkt sportkunstgrasvelden uit Nederland en België. Het bedrijf kwam eerder onder vuur te liggen omdat het in januari 2015 startte zonder vergunning.

Tuf Recycling was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
De stapels kunstgras op het terrein van Tuf Recycling zijn hoger dan de toegestane vier meter. Grasmatten die rubbergranulaat bevatten, moeten zijn afgedekt om te voorkomen dat het rubbergranulaat zich verspreidt door wind of water. © Foto Jan Stads / Pix4Profs
Volledig scherm
Tuf Recycling moet rubbergranulaat dat op de openbare weg ligt, meteen verwijderen. © Foto Jan Stads / Pix4Profs
BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.