Volledig scherm
De stapels kunstgrasmatten op het terrein van Tuf Recycling aan de Vierbundersweg in Dongen, zijn andere ondernemers op industrieterrein Tichelrijt een doorn in het oog. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Dwangsom dreigt voor Tuf Recycling Dongen

DONGEN - De gemeente Dongen heeft kunstgrasverwerker Tuf Recycling woensdag gesommeerd om vóór 1 juni orde op zaken te stellen op en rond het bedrijf aan de Vierbundersweg in Dongen. Gebeurt dat niet, dan legt de gemeente per overtreding een dwangsom op variërend van 500 tot 5.000 euro. 

Tuf Recycling, dat zand en rubbergranulaat verwijdert uit kunstgrasmatten, moet voor 1 juni een bodemonderzoek laten uitvoeren, de stapels matten afdekken en ervoor zorgen dat die stapels niet hoger zijn dan vier meter. Ook moet rubbergranulaat dat op de openbare weg terecht komt meteen worden opgeruimd.

Ultimatum

Tuf Recycling kreeg in juni 2016 een vergunning. In oktober constateerde de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) dat het bedrijf zich niet hield aan de vergunningsvoorwaarden. Bij een hercontrole in februari bleek het bedrijf nog steeds niet te voldoen, waarna een ultimatum werd gesteld dat op 12 april verliep. Tijdens hercontrole op die datum stelde de OMWB vast dat de recyclaar nog steeds in strijd met de voorwaarden handelde.

Tuf Recycling, eigendom van een Belgische ondernemer, verwerkt sportkunstgrasvelden uit Nederland en België. Het bedrijf kwam eerder onder vuur te liggen omdat het in januari 2015 startte zonder vergunning.

Tuf Recycling was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
De stapels kunstgras op het terrein van Tuf Recycling zijn hoger dan de toegestane vier meter. Grasmatten die rubbergranulaat bevatten, moeten zijn afgedekt om te voorkomen dat het rubbergranulaat zich verspreidt door wind of water. © Foto Jan Stads / Pix4Profs
Volledig scherm
Tuf Recycling moet rubbergranulaat dat op de openbare weg ligt, meteen verwijderen. © Foto Jan Stads / Pix4Profs
BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!