Volledig scherm
gemeentenieuws © illustratie

'Dubbel lezen in twee blaadjes'

GEERTRUIDENBERG - Het gemeentenieuws niet afplaatsen in één maar in twee weekbladen: de Langstraat en Het Kanton. Met dit lumineuze idee kwam raadslid Albert Smit op de proppen.

De Langstraat is al jaren het enige echte lokale weekblad van de gemeente Geertruidenberg. Toen Het Kanton na een aanbesteding met de beste prijs kwam, waren de rapen gaar.

Dat 'Oosterhoutse' blad, dat las toch niemand? Dat ging hup, de kliko in!

Toch moest de raad eraan geloven: de aanbesteding was volgens de regels gegaan.

Tot Smit ontdekte dat de offertes van beide bladen zo scherp waren, dat de optelsom lager was dan het oorspronkelijke budget. ,,Als je iets dubbel leest kun je het beter onthouden", probeerde hij.

Waarna voorzitter Jan Luteijn ingreep: ,,Dit is potsierlijk! Er is een goede aanbieder met de beste prijs. Uw oplossing kost geld; twee is duurder dan één. We maken ons belachelijk."

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.