Drugspand Lage Zwaluwe zó ernstig aangetast door chemicaliën, dat het op instorten staat

videoLAGE ZWALUWE - Chemische stoffen die zijn gebruikt in het drugslab dat eerder deze week in Lage Zwaluwe zijn aangetroffen, hebben de betonnen vloer van de loods aan De Zwingel zo zwaar aangetast, dat het pand op instorten staat. Dat concludeert het forensisch team van LFO.

Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen heeft notie genomen van die conclusie. ,,Maar het rapport heeft mij nog niet via officiële weg bereikt”, zegt hij.

Volledig scherm
Opruiming drugslab Lage Zwaluwe. © Marcel van Dorst / MaRic Media

De Kok meldt dat de opruimwerkzaamheden nog volop aan de gang zijn. Zodra die voorbij zijn wordt het pand verzegeld en afgesloten, vertelt hij. Of hij opdracht gaat geven de loods te laten slopen, kan hij niet zeggen. ,,Ik heb met eigen ogen gezien wat een bende het er is. Toch wacht ik, voor er grote stappen worden gezet, even af wat verschillende deskundigen ervan vinden.” Naast de politie is dat bijvoorbeeld ook de gemeentelijke afdeling Bouw & Woningtoezicht.

Maandag komen de partijen bij elkaar. ,,Op basis van wat dan op tafel komt, wordt over de toekomst van de loods beslist”, zegt hij. Wat die beslissing wordt is zonder de adviezen van de deskundigen moeilijk in te schatten, zegt De Kok. ,,Het is een uitzonderlijk situatie die we hier niet eerder aantroffen.”

Volledig scherm
Opruiming drugslab Lage Zwaluwe. © Marcel van Dorst / MaRic Media