De twee Oosterhouters vielen door de mand bij een blaastest.
Volledig scherm
De twee Oosterhouters vielen door de mand bij een blaastest. © Eldridge Pentury

Dronken Oosterhouter (22) slaat op de vlucht na blaastest

OOSTERHOUT - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Oosterhouters aangehouden voor rijden onder invloed. Het gaat om een 22-jarige automobilist en een 19-jarige snorfietser. Ze hadden vier keer meer gedronken dan is toegestaan als beginnend bestuurder. De 22-jarige man probeerde na de blaastest aan te politie te ontsnappen.

Agenten zagen rond 1 uur 's nachts een auto met hoge snelheid over de Burgemeester Holtroplaan rijden. Toen ze hem een stopteken gaven voor controle, zagen de agenten dat de man een bekende van de politie is.

De 22-jarige verdachte moest blazen. Hij bleek inderdaad te veel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau voor een definitieve ademtest. Op dat moment nam hij de benen en rende hij richting een park in de buurt.

Na een korte zoekactie werd hij gevonden op de Slotlaan. Op het bureau blies hij een promillage van 0,8, terwijl voor beginnende bestuurders 0,2 promille is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Snorfietser betrapt

De politie betrapte een paar uur later, rond 5.00 uur 's morgens, nog een dronken bestuurder op de Slotlaan. De 19-jarige snorfietser blies ook een promillage van 0,8. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.