Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Dronken man rijdt slingerend op A58, politie dwingt hem te stoppen

GILZE - Een vermoedelijk dronken man reed vrijdagavond slingerend over de A58 van Tilburg richting Breda. Ter hoogte van Gilze is hij door politiewagens ingesloten en kon de man worden aangehouden.

De politie kreeg vrijdagavond rond 20.30 uur verschillende telefoontjes van een dronken bestuurder op de A58 vanaf Eindhoven richting Tilburg. De bestuurder zou erg slingeren en al tegen een vangrail aangereden zijn. Meerdere medeweggebruikers reden met hun gevarenlichten achter de auto om het overige verkeer te waarschuwen. 

Verschillende surveillance-eenheden werden er heen gestuurd. Een politieauto kon voor het voertuig komen en gaf de bestuurder een volg teken om de snelweg af te gaan. Maar de auto reed rechtdoor over de snelweg. Om een ernstig verkeersongeval te voorkomen besloten de agenten de auto in te sluiten en zo tot stilstand te dwingen. 

De bestuurder, een 27-jarige man uit ’s-Hertogenbosch, is aangehouden. Er is bloed van hem afgenomen om dat te laten onderzoeken op drugsgebruik. Hij krijgt verschillende processen-verbaal voor zijn rijgedrag.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement