Volledig scherm
Het ongeluk op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. De weg lag bezaaid met brokstukken. © Jack Brekelmans

Drie auto's botsen op Burgemeester Letschertweg; Duitse BMW roept automatisch hulpdiensten

TILBURG - De politie en ambulancedienst werden vrijdag aan het einde van de middag op een bijzondere manier geattendeerd op een ongeluk op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Eén van de betrokken auto's, een Duitse BMW, schakelde automatisch de hulpdiensten in via het ingebouwde eCall-systeem. 

Drie auto's reden net voor 18.00 uur tegen elkaar op de kruising met de Vierbunderweg. Eén van de automobilisten heeft mogelijk het rode licht genegeerd. 

De kruising raakte bezaaid met brokstukken. De auto's schoten meters ver door. Eentje belandde tegen een lantaarnpaal, een ander bleef nipt hangen op het randje van een talud. De derde kwam tot stilstand op de middenberm. Toch raakte er niemand gewond. 

De drie auto's zijn weggetakeld. De kruising is daarvoor enige tijd deels dicht geweest. 

ECall

Het eCall-systeem is in Nederland nog niet erg bekend. In Duitsland rijden meer auto's met het systeem rond. Vanaf 1 april 2018 worden nieuwe auto's in Nederland er ook mee uitgerust. Het systeem neemt na een ongeluk automatisch contact op met de 112 en stuurt de exacte locatie door. Ook wordt bij de hulpdiensten automatisch de rijrichting en het aantal inzittenden bekend. 

In de hele Europese Unie worden of zijn alarmcentrales uitgerust met een ontvangstsysteem voor eCall. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement