Volledig scherm
© Think stock photos

Dorst sluit Midzomernachtfeesten af met stralende dag

DORST - Dorst kan weer terugkijken op een geslaagde uitvoering van de Midzomernachtfeesten. Van donderdag tot en met zondag dompelde het dorp zich onder in muziek en feest. Zondag was de slotdag, onder een overwegend stralende hemel. Het zonnige weer zorgde ook voor een zonnige stemming. 

Op de uitgestrekte Dennenlaan was een goed verzorgde nostalgische markt. Er was niet veel van alles, maar de kwaliteit won het van de kwantiteit. Minder antieke tractoren dan in Willemstad, de dag ervoor, maar ze zagen er wel allemaal uit om door een ringetje te halen. Datzelfde gold voor de 'youngtimers', zoals een prachtige Renault 4 en een mooie Saab 96. Absolute blikvanger was een brandweercombinatie uit 1910, met stoommechaniek en voortgetrokken door twee kloeke paarden. "Nee, die zijn 5 en 6, dus veel minder oud", lachte de verzorgster. Pal achter de opvallende bluswagen stond een hypermoderne brandweerwagen, waarbij de jeugd even achter het stuur mocht. 

Niet te druk

Aan het eind van de Dennenlaan trad een rock n' rollband op, met bijpassende danskoppels. Tussendoor genoten de bezoekers van oude legervoertuigen, een BBA-bus uit 1966, oude draaiorgels, kraampjes met koopwaar en veel eetgelegenheden, met gezond en minder gezond aanbod. Deze editie was net zoals alle vorige weer druk, maar Dorst maakt nooit de indruk dat het te druk is om nog aangenaam te zijn. Misschien is de opzet, van tent, plein en lange Dennenlaan, daar debet aan. Het publiek spreidt zich altijd over een groter terrein uit.

Optredens

Tussen de grote feesttent op het plein en de nostalgische jaarmarkt waren de kermisattracties, waar vooral de Dorstse jeugd op afkwam. Met uiteraard de botsauto's als favoriet en de schiettent als goede tweede. Halverwege de middag maakten de artiesten zich bij de feesttent op voor de laatste optredens van de Midzomernachtfeesten. Nederlandstalige artiesten als Jeroen van Wijnen, Plankgas, Joeri Plaizier, Wendy de Laat, John West en Duo Feest zetten de tent nog een laatste keer op zijn kop. Het hoogtepunt van de feestvierdaagse was het optreden van Royal Beat, zaterdagavond in de feesttent. Hun opzwepende mix van covers van oude en nieuwe hits bezorgde de jongeren van Dorst een top avond.