Volledig scherm
Vier jaar geleden werd tijdens de Midzomer Nachtfeesten in Dorst in oranjetenue naar het EK-voetbal gekeken. © RENE SCHOTANUS

Dorst is klaar voor Midzomernachtfeest

DORST - Dorst is klaar voor het Midzomernachtfeest. Donderdag wordt de aftrap gegeven voor vier dagen vol feest, kermis, muziek en allerlei activiteiten. ,,Er is gewoon ontzettend veel te doen", aldus organisator Walther Hoosemans.

Het is een enorme organisatie

Quote

We gaan donderdag­och­tend de feesttent opbouwen. 's Avonds gaat de boel los.”

Walther Hoosemans van het Midzomernachtfeest.

Een keer per jaar barst het kerkdorp tussen Breda en Oosterhout uit zijn voegen met het feest waar kermis, jaarmarkt, Dorst Live, Dorst Zingt en de Grote Dorstse Kennisquiz zijn samengebracht. Hoosemans: ,,Het is een enorme organisatie. Ons bestuur regelt dat samen met een stuk of zestig vrijwilligers. Het draaiboek is klaar. De kermis wordt nu opgebouwd en wij gaan donderdagochtend de feesttent opbouwen. 's Avonds gaat de boel los.”

Dorst Zingt

Donderdag worden de vrijwilliger en de vrijwilligersgroep van het jaar gekozen en wordt de Grote Dorstse Kennisquiz gehouden. Samen met Dorst Zingt is deze avond een feestje voor de dorpelingen zelf. Vrijdag zullen er iets meer mensen van buiten komen voor het muziekprogramma met Made's Meezingkoor, troubadour Leo de Vlieger en 's avonds The Explosion Rockets. Zaterdag begint met een kinderochtend, om 13.30 uur de Ronde van de Bokkewei. Royal Beat zorgt 's avonds voor een knalfeest met dance, rock en Nederlandstalige hits in de tent.

Tienduizend bezoekers

Hoosemans: ,,Gedurende vier dagen tikken we naar verwachting tegen de tienduizend bezoekers aan. Vooral bij de Jaarmarkt op zondag komen er veel mensen uit de regio.”De Nostalgische Jaarmarkt, zondag vanaf 10.00 uur, is aangekleed met een roofvogelshow, steltlopers en Charackers en de Ganzenparade. Daarnaast zijn er antieke Amerikaanse voertuigen, motoren, tractoren en orgels. Rijdend museum Keep Them Rolling is aanwezig met een aantal voertuigen. Er is muziek van de Hilson Brothers uit Gilze. Daarnaast treden acht muziekkapellen op als De Fiepers uit Breda, FFF Anders uit Teteringen, De Dorstse Boerkes (zie verhaal op deze pagina), De Zwabbers uit Tilburg, De Meikevers uit Breda, OkalNix uit Bavel, De Kaaikrakers uit Oosterhout en PIAS uit Eindhoven. Verder komt die dag het Historische Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee naar Dorst.

Dorst Live met John West

Zondagmiddag begint naast de Jaarmarkt ook nog het Nederlandstalige muziekevenement Dorst Live met vanaf 15.30 uur Mark van Overveld, Plankgas (Roy Geerts), Duo Feest, Dave Govers, Wendy de Laat, Jeroen van Wijnen, Joeri Plaizier, Matthijs Koning en John West.