Volledig scherm
PREMIUM
DORST - Chris Loonen en Rian Brockx in het tuintje bij dorpshuis de Klip. Ze zijn optimistisch over de oprichting van nieuw Dorpsplatform in Dorst. © Pix4Profs-Ron Magielse

Dorst heeft behoefte aan Dorpsplatform

DORST - Verkeersdrukte, ouderenwoningen, veiligheid, spoortrillingen en de ontwikkeling van nieuwe woonwijken. Er zijn in Dorst meer dan genoeg kwesties waar bewoners mee in hun maag zitten. Met de oprichting van het Dorpsplatform op 26 september krijgen de inwoners van Dorst weer een stem als er beslissingen worden genomen.

Een grote mistwolk rond Dorst-Oost

Quote

Ik woon met veel plezier in Dorst en wil graag dat andere mensen in Dorst het ook naar hun zin hebben.”

Rian Brokx, Beoogd voorzitter van het Dorpsplatform Dorst

,,Het is belangrijk om mee te praten bij allerlei ontwikkelingen. Anders worden er besluiten genomen waar je als dorp misschien niet blij mee bent”, zegt een van de initiatiefnemers Chris Loonen (65). En er leeft van alles in Dorst. Loonen: ,,Veel ouderen willen bijvoorbeeld hun woning verkopen om er vervolgens in te blijven wonen. Ze willen in Dorst blijven. Misschien kan het platform daar een adviserende rol in spelen? Verder vinden veel mensen verkeersoverlast een probleem. De ontsluiting van de nieuwe wijk Tuindorp kan beter. En wat gaat er bij de nieuwe woonwijk Dorst-Oost gebeuren? Daar hangt een grote mistwolk omheen. Mensen hebben behoefte aan meer informatie over deze wijk.”

  1. Den Hout zwijgt over piepschuimstrooiers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’
    PREMIUM

    Den Hout zwijgt over piepschuim­strooi­ers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’

    DEN HOUT - ,,Ze hebben het op hun fatsoen getrokken. Eind van de week zijn alle piepschuimkorrels opgeruimd.” Meer woorden wil Frans van Groesen van de Kluivenduikers er niet aan vuil maken. Wie er vanaf een carnavalswagen hebben gestrooid met piepschuimkorrels tijdens de optocht in zijn dorp Den Hout? Alsof het confetti was? Waardoor het hele dorp is bezaaid met die onafbreekbare lichtgewicht korrels die overal tussen gaan zitten?