Volledig scherm
Gratis pizza’s voor de Cambreurse jeugd ter promotie van het jeugdcarnaval in Dongen. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Dongense jeugd warm gemaakt voor carnaval

DONGEN - Bij het Dongense Cambreur College was het vandaag al een beetje feest. De voorverkoop voor het jeugdcarnaval is begonnen en om dat te vieren werden er pizzapunten uitgedeeld. 

Het jeugdcarnaval in Dongen wordt al jaren georganiseerd door Gentlemen of Dongen. Om het feest, dat in het jongerencentrum De Poort wordt gehouden te promoten, togen de ‘heren’ naar de middelbare school om de scholieren te verleiden kaarten te kopen. Er was een dj ingevlogen voor de muzikale omlijsting.            

En dat is niet voor niets. Er is dit jaar gezorgd voor extra artiesten. Zo is er een DJ-contest en zijn er optredens van Dave Roelvink, Raymon Hermans, GekkenHuys, Matropez, Grens&Loos, DJ Royor, Dubbel Feest en Lostinbass.   

Het jeugdcarnaval is op drie avonden (1, 2 en 3 maart).  De plaatselijke en de gemeente Dongen werken samen om het feest mogelijk te maken. De focus ligt op de groep  16- en 17-jarigen. Die reageerden alvast enthousiast op de voorpret bij het Cambreur College. ,,Mooi om te zien hoe de jongeren zo uitgelaten zijn’’, zei gemeentewoordvoerder Mark van Rijen.