Volledig scherm
Yvonne van Wanrooij doet het hek dicht dat het omstreden ‘pad’ afsluit. Daar achter ligt het weiland van Peter Kerkhof. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Dongens echtpaar wint omstreden overpad-zaak

DONGEN - Het Dongense echtpaar Van Wanrooij hoeft geen overpad te verlenen aan ‘buurman’ Peter Kerkhof.  Dat heeft de Bredase rechtbank bepaald. 

Kerkhof claimt het recht van overpad om op zijn weiland te komen dat achter de woning van Van Wanrooij aan de Windmolenweg ligt. Het is een langslepende kwestie die in 2012 zelfs bij de Raad van State belandde. Die gaf de gemeente Dongen de opdracht nog eens naar de bestemming te kijken nadat Kerkhof bezwaar had aangetekend. Prompt wijzigde de gemeente de bestemming naar verkeer. Dit jaar kwam het gemeentebestuur tot de conclusie dat er destijds fout is gehandeld, omdat niet werd gekeken naar van wie de grond was. De bestemmingsplanwijziging werd teruggedraaid. 

De rechter oordeelt nu ook dat Kerkhof geen recht heeft op overpad. Hij heeft een alternatief om op zijn grond te komen. Ook heeft hij niet aangetoond dat hij een historisch recht had om over het perceel van Van Wanrooij te gaan, omdat hij pas sinds 2003 eigenaar is van de grond erachter.