Volledig scherm
DongenIce trok dit jaar 5 procent meer bezoekers dan tijdens de vorige editie. Zowel op als rond de baan is het steeds aangenaam druk. © Jan Stads/Pix4Profs

DongenIce trekt 60.000 bezoekers: 'Heerlijk evenement'

DONGEN - Lange rijen zondagmiddag bij de schaatsen uitleen van DongenIce. De nieuwe voorzitter Annemiek Vervoort over de laatste loodjes: "De tijd vliegt. Ik weet af en toe niet welke dag het is. Vanaf 28 november vorig jaar tot met vandaag ben ik DongenIce. Heerlijk evenement!"

Vervoort maakt trots de balans van de afgelopen weken op. Ruim 60.000 bezoekers hebben de entree gepasseerd. De schaatsers hebben helemaal de verwachting overtroffen. "De afgelopen weken hebben wij volle bak gedraaid. Niet alleen in de horeca. De schaatsbaan is bezocht door veel bezoekers uit de regio."

Het tiende jaar begon met een jubileumfeest waar een kleine 1100 bezoekers op af kwamen. Special voor de jeugd werd Freece 18+ opgezet, waarna de White Christmas party volgde. 96 teams schreven zich in voor de curlingcompetitie. Vrijdag streden zestien teams om de eerste plaats.

Dongen Delight was dit jaar de winnaar en de vijf pinguïns gingen er met de prijs voor het best verklede team vandoor. "Zaterdag hebben wij afgesloten met de Duitse avond. Uitverkocht. Zeker tachtig procent van de bezoekers was verkleed. Zo zie je hoe DongeIce in Dongen is ingeburgerd," besluit de toekomstige voorzitter.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.