Volledig scherm
Rob Huijben. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Dongenaar Rob Huijben likt zijn wonden: 'Over vier jaar kom ik terug'

DONGEN - Rob Huijben likt zijn wonden: zijn partij PRO Dongen heeft te weinig stemmen gekregen om een zetel in de raad te kunnen bezetten. "Ze willen me nu niet kennen. Maar over vier jaar kom ik terug", belooft hij. 

Huijben vertrok bij het CDA nadat begin dit jaar bekend werd dat hij door het Openbaar Ministerie zou worden vervolgd voor het doen van valse aangiften. Het 24-jarige raadslid uit Dongen zou tussen 2013 en 2016 naar eigen zeggen meerdere keren zijn bedreigd en mishandeld. 

In mei en september 2016 zou hij meerdere dreigbrieven hebben ontvangen. Hij had tegen regionale media gezegd dat de bedreigingen te maken hebben met de opvang van vluchtelingen in de gemeente. Politieonderzoek zou hebben uitgewezen dat hij alles heeft verzonnen. Hij moet zich daarom in het voorjaar verantwoorden voor de rechter. Nadat Huijben vertrok bij het CDA richtte hij PRO Dongen op. Zonder resultaat dus, bleek tijdens verkiezingsdag. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement