Volledig scherm
Diverse woningen in De Beljaart fase 2 in Dongen, onder andere aan de Klaproos, zijn door Stewitech voorzien van warmtepompen, waar al langere tijd problemen mee zijn. JOHAN WOUTERS/PIX4PROFS

Dongen wil snel einde aan problemen met warmtepompen in De Beljaart 2

DONGEN - Na het opzeggen van het contract met Stewitech Duurzaam b.v. heeft de gemeente Dongen taal noch teken ontvangen van de Sliedrechtse onderneming. Sterker nog, Otto Pons van Stewitech verklaarde tegenover deze krant van niets te weten.

Het contract werd dinsdag 27 september door het college van Dongen eenzijdig opgezegd, nadat Stewitech op de gestelde deadline van maandag 26 september geen afdoende oplossing had voor de problemen met de door het bedrijf geleverde warmtepompen in 63 woningen in de Beljaart fase 2.

"We hebben een klein conflict met de gemeente Dongen", zegt Pons, die inhoudelijk niet meer over dit 'conflict' kwijt wil dan: "Het is niet iets waar we met de gemeente niet uitkomen. Maar dat het contract opgezegd zou zijn, dat is nieuw voor mij."

"Absurd", reageert wethouder Ad van Beek op de uitspraak van Pons. "We hebben Stewitech de dag na het aflopen van de deadline onmiddellijk een aangetekende brief gestuurd, waarvan we de bevestiging hebben dat die is ontvangen. We hebben ook een e-mail gestuurd en daar hebben we een leesbevestiging van. Onze advocaat heeft ons de bewijsstukken overhandigd. Ik ben ervan overtúígd dat ze het weten."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 7 oktober