Volledig scherm
PREMIUM
De knelpunten in het tracé van de 380 kV-lijn in West-Brabant. © TenneT

Dongen wil 380 kV-lijn verder af van ’s Gravenmoer

DONGEN - De gemeente Dongen wil dat de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg ter hoogte van ’s Gravenmoer verder van het dorp komt te liggen dan gepland. Burgemeester en wethouders scharen zich daarmee achter de dorpelingen.   

TenneT legt de nieuwe verbinding aan in opdracht van het ministerie van Economische Zaken aan. De minister heeft het voorkeurstracé al in 2017 bepaald, maar het gekozen tracé roept op meerdere locaties nog altijd weerstand op.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.