Dongen maakt ruimte voor CPO-project in Beljaart fase 4

DONGEN - In fase 4 van nieuwbouwplan De Beljaart in Dongen is ruimte gemaakt voor acht à tien woningen die gebouwd mogen worden via het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Fase 4 betreft het gebied tussen Beljaartlaan, Veenbies, Hamsesticht en Veenmos.

Bij CPO zijn de bewoners van de te bouwen woningen zelf de projectontwikkelaar. Zij worden ondergebracht in een vereniging en zorgen samen voor het hele bouwtraject, van architect en aannemer tot bijvoorbeeld keuken- en badkamerleveranciers. Daardoor hebben zij goed zicht op het budget en kunnen zij de woningen zo veel mogelijk naar eigen wens bouwen.

Kavels

De kavels binnen de CPO-locatie variëren van circa 140 tot 210 vierkante meter. Binnen het CPO zijn verschillende woningen mogelijk. De prijs begint bij 225.000 euro vrij op naam. 

,,Het bouwrijp maken van de grond voor fase 4 is voorzien in het eerste kwartaal van 2018”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,De bouw kan dan, afhankelijk van de verkoopresultaten, medio 2018 beginnen.”

Het CPO in de Beljaart wordt begeleid door Bureau BIEB (Bouwen in Eigen Beheer) uit Eindhoven. Specialisten van BIEB ondersteunen en adviseren de leden van het CPO bij alle noodzakelijke stappen tijdens de bouw.

Informatieavond

Jan Walrecht van BIEB en Patrick Verschoor van de gemeente geven op dinsdagavond 31 oktober uitleg over het CPO en het bestemmingsplan. De informatieavond begint om 20.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Hoge Ham. Belangstellenden kunnen zich van tevoren aanmelden via e-mail cpobeljaart@bouwenin eigenbeheer.nl. 

Volledig scherm
Ook bij plan Exterbroek in Dongen was sprake van een CPO-project. Daar sloegen negentien mensen de handen ineen voor de bouw van hun droomwoning. FOTO JAN STADS/PIX4PROFS © JAN STADS
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement