Volledig scherm
PREMIUM
Tuf Recycling in Dongen. © Marcel van Dorst / MaRic Media

Dongen dreigt met sluiting Tuf Recycling als bedrijf eind 2018 niet voldoet aan alle regels

DONGEN - Het omstreden Dongense bedrijf Tuf Recycling moet eind dit jaar alles op orde hebben. Zo niet, dan gaat burgemeester Marina Starmans mogelijk over tot sluiting. "Maar er lijkt zicht op een oplossing." Uiterlijk eind september moet Tuf een plan van aanpak op tafel hebben liggen, zodat het bedrijf voldoet aan de regels. 

De kunstgrasverwerker overtrad de afgelopen jaren herhaaldelijk de regels. Zo lagen er te hoge stapels kunstgras op het terrein en werden de rollen niet goed afgedekt. Het bedrijf wordt betaald om kunstgras te recyclen, maar voert die taak niet uit. Dongen schreef voor 100.000 euro aan dwangsommen uit, maar ontving van Tuf tot nog toe slechts 2.000 euro. Starmans: "Ik sta nu op het punt dat ik een deurwaarder kan laten komen."

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.