Tuf Recycling in Dongen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuf Recycling in Dongen. © Marcel van Dorst / MaRic Media

Dongen dreigt met sluiting Tuf Recycling als bedrijf eind 2018 niet voldoet aan alle regels

DONGEN - Het omstreden Dongense bedrijf Tuf Recycling moet eind dit jaar alles op orde hebben. Zo niet, dan gaat burgemeester Marina Starmans mogelijk over tot sluiting. "Maar er lijkt zicht op een oplossing." Uiterlijk eind september moet Tuf een plan van aanpak op tafel hebben liggen, zodat het bedrijf voldoet aan de regels. 

De kunstgrasverwerker overtrad de afgelopen jaren herhaaldelijk de regels. Zo lagen er te hoge stapels kunstgras op het terrein en werden de rollen niet goed afgedekt. Het bedrijf wordt betaald om kunstgras te recyclen, maar voert die taak niet uit. Dongen schreef voor 100.000 euro aan dwangsommen uit, maar ontving van Tuf tot nog toe slechts 2.000 euro. Starmans: "Ik sta nu op het punt dat ik een deurwaarder kan laten komen."

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.