De dodenherdenking in Oosterhout werd dit jaar zonder publiek opgenomen door de ORTS, de Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting, om op maandagavond 4 mei uitgezonden te worden. Naast een dodenherdenking in het Slotpark, die âęs ochtends werd opgenomen, bracht burgemeester Buijs ook een bezoek aan een aantal oorlogsmonumenten binnen de gemeente, waaronder de herdenkingsplekken in de kerkdorpen en het Poolse Ereveld aan de Veersewg (hier in beeld).. Zowel de burgemeester (midden) als Wadec Salewic (geheel links in beeld) legden er een krans en namen een minuut stilte in acht.
Volledig scherm
PREMIUM
De dodenherdenking in Oosterhout werd dit jaar zonder publiek opgenomen door de ORTS, de Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting, om op maandagavond 4 mei uitgezonden te worden. Naast een dodenherdenking in het Slotpark, die âęs ochtends werd opgenomen, bracht burgemeester Buijs ook een bezoek aan een aantal oorlogsmonumenten binnen de gemeente, waaronder de herdenkingsplekken in de kerkdorpen en het Poolse Ereveld aan de Veersewg (hier in beeld).. Zowel de burgemeester (midden) als Wadec Salewic (geheel links in beeld) legden er een krans en namen een minuut stilte in acht. © Pix4Profs / Johan Wouters

Dodenherdenking zonder publiek: ‘We beleven de moeilijkste tijd na de oorlog’

OOSTERHOUT - Geen publiek in tijden van corona bij de herdenkingen in de regio. In alle rust legde burgemeester Mark Buijs maandag kransen op diverse locaties in de gemeente Oosterhout. Zoals hier bij Pools Militair Ereveld aan de Veerseweg.