Volledig scherm
Voetganger aangereden in Geertruidenberg. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Dodelijk ongeval Geertruidenberg: 22-jarige man weer op vrije voeten

GEERTRUIDENBERG - De 22-jarige man uit Raamsdonksveer die zondagavond een voetganger schepte in Geertruidenberg, is weer op vrije voeten. Het 77-jarige slachtoffer overleed na de aanrijding.

Volgens de politie is er nu geen directe aanleiding om de Verenaar vast te houden. "Dat wil niet zeggen dat hij geen verdachte meer is", zegt woordvoerder Eric Passchier. Het onderzoek is volop bezig. Diverse scenario's worden bekeken. Voorlopig gaat de politie er niet van uit dat er drank in het spel was. "Maar dat is nog een punt van onderzoek." 

Ook is niet duidelijk hoe hard de 22-jarige Verenaar reed. "Er loopt een forensisch onderzoek en dat moet zeer nauwkeurig gebeuren. Dat is niet een kwestie van enkele dagen, maar diverse weken waarschijnlijk."

Getuigen
Passchier noemt het 'een lastige aanrijding'. "We kunnen een kant van het verhaal niet meer horen. Daarnaast hebben veel mensen die in de buurt waren direct eerste hulp verleend. Wij hopen daarom dat nog meer getuigen zich melden, zodat duidelijk kan worden wat de snelheid van het voertuig was."

Traumahelikopter
Het slachtoffer liep zondag rond 18.00 uur op het zebrapad aan de voet van de Bergse brug. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De 77-jarige man overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De weg was enige tijd afgesloten voor onderzoek. 

Twee ongevallen
Op het kruispunt Stationsweg-Plantsoen zijn in de periode 2011 tot nu eerder twee ongevallen geregistreerd. Op 1 februari 2016 raakte een fietser gewond na een aanrijding met een bestelauto.  Begin 2014 raakte een voetganger ernstig gewond na een ongeval waarbij ook een auto betrokken was. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement