Volledig scherm
Crazy Carnaval Made © cs Mayeners

Dit jaar geen Crazy Carnaval in Made

MADE Carnavalsstichting de Mayenèrs heeft besloten dit jaar geen Crazy Carnaval in Made voor 15-18 jarigen te organiseren. Er is te weinig animo voor.

De laatste jaren heeft CS de Mayenèrs in samenwerking met de familie van der Steen van ’t Trefpunt en Café Onze Buren het Crazy Carnaval georganiseerd. Een alcoholvrij feest voor de groep van 15 tot en met 18 jarigen. Door de alcoholregels van de laatste jaren was dit een groep die tussen wal en schip dreigde te vallen. Ook de gemeente Drimmelen realiseerde zich dit en hielp met subsidie.

Hoewel er afgelopen jaren een aantal jongelui leuk gefeest hebben, was het vaak zo dat halverwege de avond de zaal leegliep omdat de kids elders in het dorp gingen feestvieren. Soms bleven er maar vijf jongeren over en dan is het niet vol te houden om ruimte, bediening, DJ en lichtshow af te huren.

Conclusie

,,Hartstikke jammer”, noemt de commissie Crazy Carnaval het, ,,maar als het niet een feest is waarbij we de jongeren iets bieden waar ze naar zoeken en bij willen zijn, dan moet je de conclusie trekken dat het voor de Carnavalsstichting en familie van der Steen niet vol te houden is. We hopen dat nu de alcoholregels er al wat jaren zijn en systemen met bandjes ook blijken te kunnen werken, de doelgroep verder een leutige carnaval kan hebben.”