Volledig scherm
Vrijwilligers zoeken naar de vermiste man. © MaRicMedia

Dit is wat we weten over de vermissing in Oosterhout

OOSTERHOUT - De massale zoektocht in de Oosterhoutse bossen naar de vermiste hockeyvader  leidde tot geen resultaat. Dit is wat we tot nog toe weten over de vermissing van de 53-jarige man. 

1. Wanneer is hij voor het laatst gezien?

Officieel is de Oosterhouter vorige week zondagochtend voor het laatste gezien. Dat was bij zijn woning in Oosterhout. Er is een tip bij de politie binnengekomen van iemand die hem mogelijk heeft zien wandelen in de bossen rond de stad. Een andere tipgever zegt de man te hebben gezien in de omgeving van Haghorst, tussen Tilburg en Eindhoven. De politie heeft afgelopen vrijdag een vermissingsbericht uitgedaan. 

2. Wat is er bekend?

De Oosterhouter maakt deel uit van het klusteam van hockeyclub De Warande in Oosterhout. Ook zijn zoons hockeyen bij deze vereniging. Daarom heeft De Warande mensen zaterdag  opgeroepen om mee te helpen aan de zoektocht afgelopen zondag. Duidelijk is dat hij een ervaren wandelaar is. 

3. Waarom is er pas een week na de vermissing zo'n grote zoektocht opgetuigd?

Volwassenen hebben het recht om weg te gaan. ,,Dan start de politie niet meteen een onderzoek. In dit geval begon de familie zich ernstig zorgen te maken”, zegt de politiewoordvoerder. De zoekactie strekte zich uit in het gebied waar hij vaak wandelde: bij Den Hout, Landgoed Oosterheide, de Vrachelse Heide, Cadettenkamp en Vijf Eiken. Ruim 250 mensen zochten. Burgers, politieagenten en leden van het Veteranen Search Team. 

4. Wat is er met de man gebeurd?

Heel veel is nog onduidelijk. De politie houdt met diverse scenario's rekening. Bijvoorbeeld dat hij onwel is geworden tijdens zijn wandeling. De vermiste Oosterhouter had geen telefoon bij zich en heeft geen financiële sporen achtergelaten. De kans is klein dat hij gevlucht is. 

5. Hoe gaat de zoektocht nu verder? 

Dat wordt vandaag bekeken. De diensten hebben daarover overleg. Er zijn vandaag geen actieve zoekactie, zo laat een woordvoerder weten. De kans is groot dat de politie, met behulp van een sonar, in wateren in de regio gaat zoeken. Ook andere gebieden worden bekeken.