Marton Panis (l.) en Gijs Hoefnagels van Plastic Soup Floors bij enkele van hun in de wereld unieke producten. Van dodelijk afvalplastic uit rivieren of de oceaan is een recyclebare grondstof gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Marton Panis (l.) en Gijs Hoefnagels van Plastic Soup Floors bij enkele van hun in de wereld unieke producten. Van dodelijk afvalplastic uit rivieren of de oceaan is een recyclebare grondstof gemaakt. © Pix4Profs / Jan Stads

Dit bedrijf maakt vloeren van uit het water gevist plastic, showroom vol met camera's tegen 'belangstelling bedrijfsspionnen’

made in west-brabantRIJEN - Marton Panis kreeg in 2017 een blokje geperst afvalplastic met de vraag of hij daar iets mee kon. Vier jaar later maakt hij Plastic Soup Floors, vloeren van uit het water geviste rommel als enige in de wereld. Afval als beginproduct, een duurzame grondstof. Geen dure verbranding of CO2-uitstoot. De bedrijfsgeheimen worden zwaar bewaakt.  

 1. Brabant moet vooral niet het nieuwe Zuid-Holland worden: ‘Je ziet niet waar de stad begint of eindigt’
  PREMIUM
  klimaat in de baronie

  Brabant moet vooral niet het nieuwe Zuid-Hol­land worden: ‘Je ziet niet waar de stad begint of eindigt’

  Het klimaat verandert. Het weer wordt extremer. Hittegolven, ernstige droogte en zware regenval komen steeds vaker voor. Wat betekent dit voor ons en onze directe leefomgeving? Hoe houden we het leefbaar? In deze serie geven 6 boegbeelden hun visie op de toekomst en de gevolgen van klimaatverandering in de Baronie. Vandaag deel 3: Adriaan Geuze, landschapsarchitect.
 1. Pretparkfanaat luistert tien uur lang Carnaval Festival-muziek in livestream
  Play

  Pretparkfa­naat luistert tien uur lang Carnaval Festival-mu­ziek in livestream

 2. Paul werd Marlies: 'Ik hou nog steeds van voetbal, van motoren en van Marian'
  Play

  Paul werd Marlies: 'Ik hou nog steeds van voetbal, van motoren en van Marian'