Het pand van Tuf de dag na de brand. Het dak van een deel van het bedrijfsgebouw is ingestort.
Volledig scherm
Het pand van Tuf de dag na de brand. Het dak van een deel van het bedrijfsgebouw is ingestort. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Directrice Tuf Recycling kan nog niets zeggen over schade door brand

DONGEN - De ochtend na de brand bij kunstgrasrecyclaar Tuf Recycling staat de kalm ogende Belgische directrice Anneleen van Trimpont op het terrein tussen de smeulende resten. 

Medewerkers van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant zijn aan het werk op het bedrijfsterrein, net als de politie en de brandweer.

Van Trimpont kan nog niets zeggen over de schade die de brand heeft aangericht: ,,Ik mag niet bij de bron van het vuur komen, want het is nog aan het nasmeulen. Ik kan ook niets zeggen over de oorzaak van de brand. Zelf was ik gisteren om 16.00 uur weg. Om 16.30 uur was iedereen weg. De brand is daarna pas ontstaan.''

Quote

Ik kan ook niets zeggen over de oorzaak van de brand. Zelf was ik gisteren om 16.00 uur weg. Om 16.30 uur was iedereen weg. De brand is daarna pas ontstaan.

Anneleen van Trimpont, directeur Tuf Recycling

Duidelijk is dat de achterkant van het bedrijfspand door de brand compleet is verwoest. Het gedeelte van het pand waarin zich het kantoor bevindt, is ook deels afgebrand. De rest van het bedrijfspand is grotendeels gespaard gebleven, net als de buiten op het bedrijfsterrein liggende stapels kunstgrasmatten.

De brand werd rond 18.30 uur ontdekt door een werknemer die aan het overwerken was in een van de tegenover Tuf Recycling liggende bedrijven. Op het moment van de brand was er niemand meer op het terrein aanwezig.

De achterkant van het pand is door de brand compleet verwoest.
Volledig scherm
De achterkant van het pand is door de brand compleet verwoest. © Geert Nijland