Volledig scherm
PREMIUM
De politie-inval bij Van Puijfelik begin dit jaar. ANP MATHIJS BERTENS / STUVE FOTOGRAFIE © ANP

Deur op slot bij Puijfelik, bedrijf stapt naar de rechter: 'We voelen ons machteloos'

OOSTERHOUT - Het terrein van papierverwerker Puijfelik moet een jaar dicht. Dat besluit heeft burgemeester Marcel Fränzel genomen. Aanleiding is de vondst van cocaïne in een container bij het bedrijf in Oosterhout. Dat gebeurde begin dit jaar. "Een ernstige inbreuk op de openbare orde", meent Fränzel.

Vanaf 24 mei moet de deur van pand aan de Koopvaardijweg op slot, zo wil de gemeente Oosterhout. "Dit is vreselijk, we voelen ons machteloos", zegt mede-eigenaar Andries van Puijfelik. Het bedrijf legt zich niet neer bij de beslissing en vecht de sluiting aan bij de rechter. Advocaat Rogier Hörchner noemt het besluit van de burgemeester 'volstrekt onredelijk'. "Als je alles sluit waar drugs zijn geweest, dan kun je morgen Schiphol of de haven van Antwerpen sluiten. Iedere denkbare plek kun je sluiten." Verder noemt hij het handelen van de gemeente 'niet menselijk'. "Zie je hoe groot dit terrein is? Hoe moet je met 600 vrachtwagens aan handelswaar in anderhalve week hier vertrokken zijn? Een andere locatie lijkt niet voorhanden. En wat te denken van de tien werknemers?"

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OH Ares brengt fans uit heel Nederland naar Oosterhout en wil de stad wat teruggeven
    VIDEO

    OH Ares brengt fans uit heel Nederland naar Oosterhout en wil de stad wat teruggeven

    OOSTERHOUT - ,,In dit park hebben Eli (zijn manager), Dennis (zijn dj) en ik onze toekomst uitgestippeld. Dat maakt het echt bijzonder", glundert Rens Ottema, alias Ares, nog na. Hij trad zondagmiddag op op het Parkfeest Oosterhout, in het Slotpark. Een thuiswedstrijd. ,,Ik heb een behoorlijk vaste groep fans die me overal naartoe volgen, dat maakt het nu anders dan de eerdere keren dat ik hier stond. Ik voelde wat minder bewijsdrang, had er meer plezier in."