Volledig scherm
Dementiewandeling naar Theek 5. Wethouder Jürgen Vissers heet iedereen welkom. © Femke Selders

Dementiewandeling naar de bieb Theek 5 in Drimmelen

MADE – ‘Een dame wilde proberen zelf te lopen en stond op uit haar rolstoel’, aldus Femke Selders van Surplus Welzijn. ,,De rolstoel ging voor de zekerheid wel mee, maar het wandelen ging erg goed.”

De dementiewandelingen in Made lopen erg goed. Vanaf vertrekpunt De Wijngaerd wordt iedere even week op donderdagmiddag onder begeleiding van Anita Voermans van De Wijngaerd een wandeling gehouden. Bewoners en andere geïnteresseerden lopen dan samen met mantelzorgers en vrijwilligers een half uurtje.

Donderdagmiddag was een bijzondere editie. Namelijk een bezoekje aan Theek 5. Selders: ,,Het idee is om tijdens sommige wandelingen naar de bieb te lopen en daar samen met elkaar een kopje koffie te drinken. In de bieb praten we dan over een bepaald thema.”

Deze keer is het thema Maria, van de Maria meimaand. De deelnemers kregen toepasselijk een mariakoekje bij de koffie en luisterden aandachtig naar wethouder Jürgen Vissers die een welkomstwoordje gaf. ‘De gemeente is enthousiast over deze samenwerking met Theek 5.’ Daarna werden er gedichten voorgedragen en zongen de deelnemers samen liedjes.

Op 12 juli en 20 september staan de volgende themawandelingen gepland. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement