Volledig scherm
Bewoonster Marleen van de woonvoorziening van Amarant in Dongen kan weer lachen als het licht weer aan is. Hoewel, het liefst had Goede Tijden, Slechte Tijden ook nog even willen zien. © Peter Ullenbroeck

Deels weer stroom in Dongen: Marleen kan weer lachen

videoDONGEN - Marleen lacht van oor tot oor. De 26-jarige bewoonster van het wooncomplex voor verstandelijk beperkte jongeren in Dongen heeft weer stroom. Na urenlang zonder te hebben gezeten, bracht een aggregaat maandagavond uitkomst.

252 huishoudens in de omgeving van de Veenbies in Dongen zaten maandag urenlang zonder elektriciteit nadat in een transformatorhuisje aan de Veenbies brand was ontstaan. Aanvankelijk viel bij meer dan 500 huishoudens de stroom uit, maar Enexis kon grofweg de helft rond 19.00 uur weer aansluiten. De andere helft krijgt na middernacht weer stroom, zo is de verwachting. 

GTST

Anderhalf uur later was ook de woonvoorziening van zorginstelling Amarant weer aangesloten. Tot blijdschap van Marleen die in het bijzijn van haar vader ook een beetje baalde. Want Goede Tijden, Slechte Tijden, haar favoriete serie, had ze moeten missen. ,,En morgen kan ik het ook al niet zien want dan zit ik op de soos’’, mompelt ze. Burgemeester Marina Starmans van Dongen die persoonlijk een kijkje is komen nemen, probeert Marleen wat op te vrolijken. ,,Ah joh, je kan het via programma gemist zo terugkijken’’, lacht ze.

Tekst loopt verder onder video

Middernacht

Onderwijl zijn de 252 huishoudens nog zonder stroom. ,,Maar we doen ons uiterste best hen voor middernacht weer aangesloten te krijgen. Uiterlijk morgenochtend moet alles weer werken’’, belooft de burgemeester, er aan toevoegend dat iedereen bij Amarant stroom kan komen tappen mocht dat nodig zijn. 

Kabels

Het hele transformatorhuisje is uitgebrand, zo bleek maandagmiddag na het blussen. Van de apparatuur binnen is niets over. Ook de kabels waaraan normaal gesproken noodstroom wordt gekoppeld, zijn verbrand. Om die reden duurt het uren voor iedereen weer is aangesloten.

Volledig scherm
Om de medewerkers van Enexis en de brandweer rustig hun werk te laten doen werd de omgeving van het afgebrande transformatorhuisje door de politie afgesloten. © Peter Ullenbroeck
Volledig scherm
Burgemeester Marina Starmans viert met de bewoners mee dat ze weer stroom hebben. © Peter Ullenbroeck