Volledig scherm
PREMIUM
Stephanie Haveman betaalde de boodschappen voor een onbekende vrouw die haar pinpas kwijt was. © Privécollectie Stephanie Haveman

De redder in nood: Stephanie betaalde zonder aarzeling de boodschappen voor een onbekende

OOSTERHOUT - Ze deed het zonder enige aarzeling. Gewoon om iemand te helpen. ,,Ik zou willen dat meer mensen van mijn generatie zoiets doen.”

Stephanie Haveman stond zaterdag geduldig in de rij bij de kassa van de Nettorama in Oosterhout. Op dat moment staat de 71-jarige mevrouw Roovers bij de kassa. Ze is haar pinpas kwijt. De vrouw was daarvoor al met haar scootmobiel naar huis gereden om te kijken of de pas daar lag, maar deze was nergens te vinden. Zonder enige aarzeling laat Stephanie de boodschappen bij haar op de bon zetten. ,,Ik weet hoe het is om helemaal niets te hebben, ik ben blij dat ik iets voor anderen kan betekenen. Ik heb mevrouw gerustgesteld en gezegd: ‘Ik betaal wel. Ga rustig naar huis en blokkeer de pas.’”

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?