Volledig scherm
PREMIUM
De feesttent in hartje Dorst is de locatie van het jaarlijkse midzomernachtfeest met onder meer de dorpsquiz en 'Dorst Zingt'. © Ramon Mangold/Pix4Profs

De Midzomernachtfeesten draaien om Dorst

DORST - Een vierdaags feest met een veelvoud en een diversiteit aan activiteiten. Dat is het Midzomernachtfeest van Dorst. Zo is dat in de loop der jaren gegroeid. Maar wat niet verandert: "Dit moet uiteindelijk wel een echt Dorsts feestje blijven."

Aldus organisator Walther Hoosemans. De precieze invulling is ieder jaar weer ietsje anders. Heel nieuw op het programma is Dorst Live, op zondagmiddag, met acht Nederlandstalige artiesten. Eerder vonden evenementen als de kermis en de jaarmarkt al onderdak bij de Midzomernachtfeest, dat dus vier volle dagen in beslag neemt. ,,Dat is ook in overleg met de gemeente, die inderdaad graag zag dat het één evenement werd."

  1. Stijgende bouwkosten in West-Brabant: ineens moest er één miljoen bij...
    PREMIUM

    Stijgende bouwkosten in West-Bra­bant: ineens moest er één miljoen bij...

    BERGEN OP ZOOM - Het is niet een beetje geld. In plaats van drie miljoen is de belastingbetaler in Bergen op Zoom ruim vier miljoen euro kwijt aan gebouw Eventum, het nieuwe gezamenlijke onderdak van streekomroep ZuidWest TV, Facilitair Bedrijf en Zoomvliet Studio. Oorzaak: ellende met de aannemer waardoor de bouw vorig jaar maanden stil kwam te liggen. Ondertussen gingen de bouwkosten verder de lucht in.