Volledig scherm
PREMIUM
De feesttent in hartje Dorst is de locatie van het jaarlijkse midzomernachtfeest met onder meer de dorpsquiz en 'Dorst Zingt'. © Ramon Mangold/Pix4Profs

De Midzomernachtfeesten draaien om Dorst

DORST - Een vierdaags feest met een veelvoud en een diversiteit aan activiteiten. Dat is het Midzomernachtfeest van Dorst. Zo is dat in de loop der jaren gegroeid. Maar wat niet verandert: "Dit moet uiteindelijk wel een echt Dorsts feestje blijven."

Aldus organisator Walther Hoosemans. De precieze invulling is ieder jaar weer ietsje anders. Heel nieuw op het programma is Dorst Live, op zondagmiddag, met acht Nederlandstalige artiesten. Eerder vonden evenementen als de kermis en de jaarmarkt al onderdak bij de Midzomernachtfeest, dat dus vier volle dagen in beslag neemt. ,,Dat is ook in overleg met de gemeente, die inderdaad graag zag dat het één evenement werd."

  1. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

    'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

    WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.