Anneke van Wesel, Marcel van Groesen en Leon van Dongen. Achter de bar Anton Segers.
Volledig scherm
Anneke van Wesel, Marcel van Groesen en Leon van Dongen. Achter de bar Anton Segers. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De May Kwist een jaar doorgeschoven

MADE - De May Kwist gaat 10 oktober niet door. Dat heeft het bestuur maandagavond besloten door de situatie rondom de coronacrisis. Het gaat de Madese dorpsquiz een jaar opschuiven. "We hopen dat iedereen begrip kan opbrengen."

Eerder werd de inschrijfochtend op 4 april in café-bar de Amerhal al afgelast door de maatregelen rondom het coronavirus. Nu wordt de hele quiz in de ijskast gezet. 

Om de dorpsquiz te kunnen organiseren, moet er namelijk nog veel werk worden verzet door veel mensen. "En dat kan nu niet", zegt voorzitter Marcel van Groesen. "Verder is het nog onbekend wanneer er wel actie kan plaatsvinden, maar dat de sociale quarantaine nog enige tijd gaat duren staat vast." 

Bovendien is het vinden van sponsoren nu, maar ook de komende tijd, volgens hem een heikel punt. En: "Stel dat de intelligente lockdown van de regering wordt opgeheven op 1 juni, dan willen we alle vijftien leden van de organisatie ook van hun 'vrijheid' laten genieten. Die moet dan niet opgeëist worden door De May Kwist."

De tweede editie van de dorspquiz staat nu gepland voor 2021. In 2018 werd De May Kwist voor het eerst georganiseerd; de bedoeling was om er een tweejaarlijks evenement van te maken.