Volledig scherm
Broers Jeroen (links) en Barry van der Steen © Van der Steen

De lekkerste kerststol van Nederland komt uit Made

MADE- Is het de glans, de smaak of het lekkere spijs? Het is de sublieme verhouding van alle ingrediënten die de kerststol van echte bakker Jeroen van der Steen uit Made tot de lekkerste van Nederland maakt. 

Na de tweede plaats in 2015 haalden de broers Barry en Jeroen het goud in de kerststollencompetitie van Echte Bakkers naar Made. ,,Deze prijs hadden we nog niet en wilde ik heel graag hebben,” reageert een blije Jeroen van der Steen. John Treur uit Oudewater behaalt de tweede plaats en het brons gaat naar Van Walderveen in Geldermalsen.

Kerststollen

Volledig scherm
de lekkerste stol © Van der Steen

De afgelopen weken zijn 181 kerststollen ingezonden door 102 bakkers van het gilde Echte Bakkers. Keurmeesters beoordeelden elk product op de vaktechnische onderdelen. De beste 24 stollen uit deze voorrondes zijn voor de finaleronde anoniem gekocht door een consument.

,,Van der Steen is de terechte winnaar,” zegt jurylid Nico Bloem. ,,We zagen het al aan de kleur; een prachtige warme goudbruine glans. En ook het model en eeteigenschappen scoorden top.”

Eeteigenschappen? ,, Daarmee bedoelen ze dat ie lekker wegeet. Dat je na één stukje nog een stukje wilt", zegt Jeroen zelf over zijn product. ,,Het gaat om de juiste verhouding van deeg, spijs en ingrediënten."

Felicitaties

De verkiezing van Jeroen van der Steen - 'Yes!! Sorry hoor, ik ben nu ff heel blij!'- was live te volgen op Facebook en leverde meteen veel felicitaties op.

De broers Barry en Jeroen van der Steen halen al jaren hoge cijfers met hun bakproducten, zoals met hun worstenbroodjes. Twee jaar geleden werden ze tweede met hun kerststol; eerder in dat jaar behaalde Van der Steen de eerste prijs met hun Paasstol. 

Vrijdag om 09.30 uur komt een delegatie van het Bakkersgilde de prijs aan Jeroen van der Steen in de winkel aan de Godfried Schalckenstraat overhandigen. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. De carnavalsbubbel

    De carnavalsbubbel

    Fanatieke carnavalsvierders kennen het gevoel: de carnavalsbubbel. Vanaf 11-11 leef je als wagenbouwer, lid van de raad van elf of sauwelaar in een soort gescheiden wereld. Elk minuut vrije tijd staat in het teken van het leutfeest. Je ademt, leeft en vreet carnaval. Totdat plots op Aswoensdag die bubbel keihard doorgeprikt wordt. Ineens is de prins met de raad van elf niet meer het uithangbord van je stad of dorp. Al zou een plaats als Oosterhout beter af zijn als prins Mienus blijvend aan het roer is in plaats van de gemeenteraad.
  2. Joris van Gool doet in fotofinish op NK 60m indoor mee met grote mannen Garia en Martina

    Joris van Gool doet in fotofinish op NK 60m indoor mee met grote mannen Garia en Martina

    Joris van Gool was zaterdagmiddag in Apeldoorn akelig dichtbij dé sensatie op het NK indoor. In de finale van de 60 meter kregen Christopher Garia en Churandy Martina de 19-jarige atleet uit Rijen pas op de streep te pakken. Alle ieders naam verscheen de eindtijd van 6.70. De fotofinish moest er daarom aan te pas komen in welke volgde ze op het podium mochten. Achter Garia en Martina restte voor Van Gool 'slechts' de derde plaats.