Volledig scherm

De kou trotseren voor nieuwe prinsenwagen

WASPIK - De vingers vriezen er bijna vanaf in de bouwhal aan de Parallelweg in Waspik. Daar is een groep vrijwilligers al maanden bezig met de bouw van een nieuwe prinsenwagen voor Waspik (Maoneblusserslaand).

In vroegere jaren werd door Stichting Jeugdcarnaval Waspik, de organisator van de carnavalsactiviteiten in Waspik, altijd een prinsenwagen gekocht. Zes jaar geleden besloot een groep vrijwilligers zelf een wagen te bouwen. Die wagen werd drie jaar geleden helemaal geript en opnieuw opgebouwd. Toch kende deze wagen zijn gebreken, dus sloeg de bouwploeg de handen ineen en werd besloten een compleet nieuwe wagen te bouwen.

Ten opzichte van het eerste ontwerp is de wagen veel veranderd, al is de basis gebleven: een prinsenwagen met veel Waspikse kenmerken die voor veel mensen herkenbaar zullen zijn. Daarbij heeft de wagen een mooie link met het motto van het Waspikse carnaval dit jaar: ’Ooit in Maoneblusserslaand…’. Er is veel plaats voor de jeugdige Raad van Elf. De basis van de wagen is ver klaar: de komende periode zal er veel geverfd worden. Het resultaat is te bekijken tijdens de optocht die zondag 26 februari door de Waspikse straten trekt.