OOSTERHOUT - Carnaval in het voormalige cafe De Kloek in 2018. Met dweilband Hoezo op het podium.
Volledig scherm
OOSTERHOUT - Carnaval in het voormalige cafe De Kloek in 2018. Met dweilband Hoezo op het podium. © Johan Wouters / Pix4Profs

De Kloek in Oosterhout wordt weer feestcafé

OOSTERHOUT - Na de verbouwing wordt café de Kloek aan de Leijsenhoek een soort evenementenlocatie voor ‘bruiloften, feesten en speciale avonden’. Dat zegt de Oosterhoutse horecaman Frank van Gurp die samen met Guido Mols uit Geertruidenberg eigenaar is van het pand. Tot nu toe was niet bekend wat de nieuwe eigenaren van plan waren met het roemruchte café.

Quote

Wij denken dat er behoefte is aan een goede feestlocatie.”

Frank van Gurp, Café De Kloek.

Van Gurp: ,,We weten nog niet wanneer alles klaar is en wanneer we opengaan. Maar we weten inmiddels wel wat voor soort café het moet worden. We hebben besloten om niet iedere dag open te gaan. Er zit al veel goede horeca in Oosterhout. Wij denken dat er behoefte is aan een goede feestlocatie. Een café dat je af kunt huren voor een feest, een bedrijfsfeest, een thema-avond, bruiloften of verjaardagen. Daarnaast gaan we zelf ook speciale avonden opzetten. En met carnaval zijn we natuurlijk ook open.”

Voor personeel kan Van Gurp een beroep doen op het horecauitzendbureau dat hij zelf runt. Café de Kloek wordt nu flink verbouwd. Het pand stond sinds 2017 leeg tot dit jaar bekend werd dat Van Gurp en Mols de boel overnamen. Het café werd 25 jaar gerund door René en Janny van Bijnen. Zo'n dertig jaar geleden toen het café nog de naam 't Pauske droeg, was de locatie ook in gebruik als feestcafé.

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”